La Coral Guisla de Caldes de Montbui torna a actuar a Palau-solità 28 anys després

El passat 25 de setembre ha tingut lloc el tercer concert de les Nits Musicals 2016. Els principals protagonistes d'aquest acte han estat els membres de la Coral Guisla, de Caldes de Montbui, que han tornat a actuar a l'església romànica de Santa Maria de Palau-solità 28 anys després del seu últim recital. Els calderins han estat acompanyats del sextet Consort Vilamarí i han estat dirigits per Gemma Tatay.


La Coral Guisla ha fet retrocedir els assistents més de 400 anys en la història musical, fins al Renaixement, moment en què Europa sortia de la foscor de l'Edat Mitjana i, tot i això, ja hi havia compositors d'una gran vàlua, com els catalans Fletxa, el salamanquí Juan del Encina o l'anglès John Dowland, entre d'altres.

El recital ha començat amb una peça del Llibre Vermell de Montserrat i ha continuat amb una altra d'un monjo, també de Montserrat: el compositor Joan Cererols. A més, va haver-hi un entremig en què Consort Vilamarí va interpretar sense el cor dues peces del Renaixement anglès, i seguidament es va entrar de ple al Renaixement. En aquest punt, la Coral Guisla va fer unes molt bones interpretacions del programa previst.

Tot i les inclemències del temps, l'església s'ha omplert del tot.