CONCERT D'HIVERN   
  7 DE FEBRER 2016             a les 18:00 hores
ESGLÉSIA DE SANT GENÍS DE PLEGAMANS



Sinfònica Tekhné



1ª. Part:


Pelléas et Mélisandre Op. 80 – Gabriel Faure
  • Prélude
  • La Fileuse
  • Siciliene
  • La Mort de Mélisandre


Concert per a violí en La menor Op. 33 – Camille Saint-Saëns
  • Allegro non troppo
  • Allegro con moto
  • Molto allegro


Solista: Mariona Camats


2ª. Part:


Simfonia en Mi bemoll major nº. 99 – Franz Joseph Haydn
  • Adagio. Vivace Assai
  • Adagio
  • Menuet (allegretto). Trio


Sinfònica Tekhné
Aquesta orquestra neix l’any 2013 en el marc d’un projecte orquestral de l’Escola de Música de Gràcia de Barcelona fins que el 2015 es constitueix com associació independent. Després d’haver tocat arreu de Catalunya i d’haver realitzat un concert a l’Auditori de Barcelona el maig del 2015, el seu proper repte comença ara amb un nou director, Gerard Pastor, i amb un augment significatiu de música a la plantilla. Entre el seu repertori destaca la col·laboració amb la Fundació de Cors Clavé, amb la qual va interpretar la cantata “1700-1714, 300 anys vencent” així com la interpretació d’obres de Beethoven, Brahms, Sibelius, Dvôrak, entre molts d’altres.
La Simfònica Tekhné pretén convertir-se en la formació no professional referent de músics titulats i no titulats de la ciutat de Barcelona, igualant-se a formacions europees d’aquest nivell.





Gerard Pastor i López
(Barcelona, 27 d’agost de 1984) és un pianista, director d’orquestra, empresari musical i compositor català.
Realitza els seus estudis a l'Escola Municipal de Música de Palau-solità i Plegamans i els finalitza al Conservatori de Música de Sabadell tot obtenint el Premi d'Honor de piano. Durant aquest període de formació destaca l'aportació pedagògica dels professors Mònica Buxó (piano) i Miquel Pardo (composició). El 2007 finalitza els estudis de Grau Superior a l'ESMUC amb Maria Jesús Crespo. Aquest mateix any és acceptat com a alumne per al curs anual de perfeccionament pianístic de Musikeon a València amb el mestre Luca Chiantore i finalitzà aquests estudis el 2009. Paral·lelament ha cursat diverses Master Class amb mestres com Eric Heidsieck, Piero Rattalino, Frederic Rweski, Luca Guglielmi, Josep Maria Colom, Anatoli Povzoun, Luca Guglielmi o Karst de Jong i ha rebut consell de mestres com Lluís Claret, Chick Corea o Boris Berezovsky. Al 2013 finalitza els estudis de Direcció d'Orquestra a l'Esmuc, amb el mestre Jordi Mora.
                
Ha actuat com a pianista a l'Estat Espanyol, França, Anglaterra i Alemanya tant com a solista, com formant part de conjunts de cambra, entre els quals destaquen l'Allabreve Duo amb la violista Núria Garcia, el Duo Claret-Pastor amb el viol·loncelista Daniel Claret o el Martinu Ensemble de qui va ser cofundador juntament amb el director Armando Merino. Cal destacar també el primer enregistrament que es va fer sobre l'obra per a violoncel i piano de Pau Casals juntament amb el viol·loncelista Lluís Claret. Ambdós intèrprets es van encarregar també de fer la revisió de l'edició que la Editorial Boileau va dur a terme. Des de 2013 les seves actuacions són molt esporàdiques ja que es centra més en les facetes de compositor, director i empresari musical. Al mateix any funda l'empresa Grup Pastor Serveis Musicals (GPSM). Ha sigut guardonat amb el primer premi del Concurs d'Interpretació Musical ARJAU en la categoria individual el 2006 i el 2008 ha obtingut el segon premi en la categoria de Música catalana contemporània.
Paral·lelament ha realitzat estudis de composició sota el mestratge de Miquel Pardo i ha completat la seva formació estudiant amb Bernat Vivancos, Arnau Bataller, Carles Guinovart, Feliu Gasull, Albert Guinovart, Karst de Jong i David Horne.
Ha sigut guardonat amb el primer premi del Concurs de Composició de la Fundació Rius i Virgili el 2003 en la categoria de Grau Mig (per l'obra Tema i Variacions, Quartet de corda op. 3) i 1r Premi el 2008 en la Categoria de Grau Superior (per l'obra Tarantel·la Op 1). Ha obtingut el 1r Premi del Concurs de Joves Compositors de Blanes el 2006 i el 2n Premi el 2008. Va obtenir també el Premi Jove del Concurs de Composició de Música per a Cobla Ceret-Banyoles i el tercer premi del Concurs de Composició de Sardanes de Badalona. L'any 2012 Guanya el II Concurso de composición para Banda Sinfonica "Vicente Ruiz Monrabal" atorgat per La Confederación Española de Sociedades Musicales (CESM), amb l'obra titulada La Última Noche Azteca. Al 2014 obté el Premi Conrad Saló per la sardana Jove Salonenca i al 2015 el premi Josep Maria Lleixà i Subirats per l'obra Wind Variations.
Com a director es destaquen tres formacions de les quals n'ha sigut el director titular. Al febrer de 2009 va ser nomenat director titular de la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès amb qui desenvolupa un important projecte de desenvolupament basat en la disciplina individual i de grup, la màxima implicació de tasques organitzatives per part dels músics, la participació de músics de la formació com a solistes i un treball acurat en l'afinació i el fraseig. Entre 2011 i 2014 va dirigir la Cobla Lluïsos de Taradell i des de 2012 és director de la Cobla Contemporània. El seu catàleg comprèn obres de diferents estils i per a diverses formacions amb una important producció en el món de la música per a cobla, en el qual hi prengué part activament com a contrabaixista de la Cobla Contemporània entre 2003 i 2007.


Mariona Camats
Nascuda el 1997 a la Garriga, Barcelona, ​​Mariona va començar a tocar el violoncel sota el domini d'Anna Mora i més tard de Lluís Claret, amb el qual està treballant en l'actualitat en l'Escola de Música "Victòria dels Àngels" a Sant Cugat del Vallès.
Mariona ha estudiat a tot el món
També ha rebut classes magistrals de Maria de Macedo al Fòrum de Violoncels de Madrid, Hillel Zori al Conservatori del Liceu de Barcelona, ​​Jacob Shaw a l'Acadèmia Juvenil Leopold Mozart a Augsburg, Julius Berger a l'Acadèmia Juvenil Leopold Mozart, al Sommerakademie del Universitat Mozarteum de Salzburg, a la Internationale Musikakademie für Solisten a Bückeburg (Alemanya), amb Laurence Lesser La Internacional Holland Music Sessions, Jens Peter Maintz al Conservatori Superior de Música d'Aragó i Damien Ventula i Asier Polo. En 2014 va participar en la Masterclass de violoncelle a Conques amb Gary Hoffman (Vic Festival Cello), a Les Rencontres Musicals de Noyers i a Kronberg Academy magistrals.
En les dues últimes edicions del dels Joves interpreta de l'Escola àngels de Victoria de Sant Cugat de la competència (2009, 2011) i en VI "Corda de Barcelona" la competència (2012), que va tenir lloc a l'Escola de Música de Barcelona, ​​va ser guardonada amb el primer premi. A més, va guanyar el "Grand Prix" a la competència (2012) de la flama, així com el primer premi al Vic Cello Festival Internacional de Competència (2014).