XLII NITS MUSICALS



Programa del concert del dia 20 de setembre del 2015 


 MANUEL SÁNCHEZ RIERA


Entre les actuacions destacades, assenyalem que ha d'iniciat el cicle de concerts del XII Festival de Música Barroca i Renaixentista de Vélez-Blanco, amb obres de J.S. Bach i D.Scarlatti. Tanmateix, ha actuat en llocs emblemàtics, com la Cripta de la Colònia Güell de A. Gaudí i la Sala Noble de Can Rius de Caldes de Montbui, la sala Francesc Tarafa de Granollers, el teatre Kursaal de Manresa, etc. També ha participat, com a músic convidat, en la “Musikalisches Rahmenprogramm” dins els actes institucionals d'agermanament Köln – Barcelona.

Com a intèrpert de Bach, destacar el concert al santuari de Ntra Sra de l'Ajuda i la participació a la XII Bachiana en el monestir de Sta. Maria de l'Estany, amb la viola-gambista Calia Àlvarez.

En Manel és nascut el 1984, en Barcelona i la seva trajectòria en el món de la música comença de ben jovenet, assajant les primeres notes amb en Ramon Solé a St. Feliu de Codines. Després estudia en els conservatoris de Granollers i Sabadell, per passar a continuació al CSM de Còrdova, on realitza els 4 cursos en només 2 anys i després perfecciona els seus estudis en la Koblenz International Guitar Academie amb el prof. Aniello Desiderio. Com a colofó a aquest periple interpreta el “Concierto de Aranjuez” amb l'orquestra Filharmònica del Rhin.

Com a solista, a més de l'esmentada interpretació amb la Filharmònica del Rhin, cal esmentar les actuacions amb la Sant Boi camerata, orquestra a 4cordes.

En l'actualitat compagina l'agenda de concerts amb les tasques de professor a la Musikschule der Stadt Troisdorf. Alemanya.


 PRIMERA PART: Dedicada a Johann Sebastián Bach

Partita II BWV 1004

  Allemande
  Courante
  Sarabande
  Gigue
  Ciaccona

Das wohltemperierte Klavier

  Prelude VIII
  Prelude V
  Prelude VI


SEGONA PART:     Isaac Albéniz

Asturias
Càdiz
Mallorca
Sevilla

Federico Moreno Torroba
Sonatina

 I  llegreto
  II  Andante
  III Allegro  

Joaquín Turina
Sonata  para guitarra

  Allegro vivo
  Andante
  Vivo ed energico