Ara fa més de quaranta anys, uns aficionats i professionals de la música, van fundar les Nits Musicals a Santa Maria de Palau-solità, amb la fi de divulgar i donar a conèixer tant la música instrumental com la vocal, coral etc., amb molta il·lusió i fermesa davant tota classe de problemes en arribar a la XXV edició, semblava perillar aquesta organització de les Nits; llavors va ser quan es fundà l’Associació Amics de la Música Clàssica de Palau-solità i Plegamans.
Aquesta Associació nodrida de nous elements i antics de l’anterior associació ha portat endavant les Nits Musicals a Santa Maria de Palau-solità, i amb la inapreciable ajuda de la Regidoria de Cultura del nostre Consistori, ara, ja no en tenim prou, i volem fer un altra passa endavant, per aprofundir als aficionats del nostre poble en l’art musical.
És per aquest motiu que el proper dia 18 d’aquest mes d’abril a les 20.15 a l’auditori de Can Cortés, us oferirem per persones professionals del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, una conferència divulgativa, (amb retalls en vídeo) de l’òpera de Giacomo Puccini La Bohème.
L’afer no es detura aquí, sinó que, en data encara no concretada, el mateix Liceu ens oferirà localitats amb preus molt racionals, per anar a escoltar aquesta mateixa òpera La Bohème. Fet que voldríem portar a terme llogant un autocar i anar tots els aficionats plegats a gaudir d’aquest espectacle.
La nostra Associació i la Regidoria de Cultura tenim molta il·lusió en aquesta nova faceta musical, i és per això que us esperem a aquesta conferència per poder gaudir de les explicacions dels tècnics i els moments musicals d’aquesta òpera i de passada potser ja podrem concretar quelcom sobre l’anada a veure l’obre.
Amics de la Música Clàssica de Palau-solità i Plegamans