CONCERT DE SANTA CECÍLIA AL CASTELL DE PLEGAMANS




DIA 22  DE NOVEMBRE A LES 19 HORES


ORGANITZEN


Amics de la Música Clàssica i Escola Municipal de Música de l' Ajuntament de Palau-solità i Plegamans




ACTUEN



Beatriz Jiménez Marconi - soprano



Nascuda a Barcelona, d´origen italià, estudià cant amb la soprano búlgara Maty Pinkas i el tenor Eduard Giménez. Ha realitzat masterclasses amb Raquel Pierotti, Jaume Aragall, Enriqueta Tarrés, Montserrat Caballé, Bonaldo Giaiotti i al CNIPAL de Marseille (França).

Finalista en el X Concurs de Cant Manuel Ausensi; 3er Premi en el Concurs Internacional "Germans Pla" i 1er premi en el Concurs Mirabent i Magrans.

Debuta al Teatre La Faràndula de Sabadell amb AAOS interpretant el paper de Javotte de Manon de Massenet i des de aleshores ha interpretat papers com els de Pamina i segona dama (Die Zauberflöte); Fiordiligi i Despina (Così fan tutte), Donna Elvira (Don Giovanni) Musetta (Boheme), Nella (Gianni Schicchi); Adina (Elisir d´amore), Micaela (Carmen); Susanna (Il segreto di Susanna); Ygraine (Ariane et Barbe-Bleue). Dins de la Sarsuela el de Francina (Cançó d’amor i de guerra), Carlota (Legió d´honor); Sagrario (La rosa del Azafrán); Amapola (La leyenda del beso) Marina (Marina);

Ha participat en les produccions del Gran Teatre del Liceu de Barcelona Diari d´un desaparegut de Janacek, El jugador de Prokofiev, Salomé de Strauss, Parsifal de R.Wagner i Ariane et Barbe-Bleue de P.Dukas. Treballant sota les ordres de directors musicals com Rafael Frühbeck de Burgos, Joan Pons, Michael Boder, Stephan Denève, Daniel Gil de Tejada i d´escena com Guy Joosten, La Fura dels Baus, entre d´altres.

Ha actuat en el 42 i 45 Festival Dimitra de Tessalònica (Grecia), Palau de la Música Catalana de Barcelona; Teatre Principal de Menorca; Gran Teatro de la Habana (Cuba) i Gran Teatre del Liceu entre d’altres.




MARC PUJOL,  baix



Nascut a Barcelona estudia cant amb Montserrat Pueyo, Maty Pinkas i Edda Moser. Participa a “L´Acedémie Musical de Villcroze” on treballa amb Lorraine Nubar, i el repertorista Dalton Baldwin amb qui perfecciona i realitza diversos recitals de Lied. Durant el curs 2006 -2007 treballa a la Bayerisches Staatsoper de München En el 2008 és semifinalista al concurs “Operalia” i premiat al 2009 en el Concurs Internacional Boris Christoff.

Com a solista d´oratori ha cantat el Requiem de Verdi, el Messiah de Haendel, Ein Deutsches Requiem de Brahms, la petita messe solennelle de Rossini, la Missa de la Coronació, la Gran Missa en Do menor KV 427 y el Requiem de W. A. Mozart, La Creació de Haydn y ha participat en la Schubertiada de Vilabertrán...

En el camp de l`òpera ha interpretat Leporello (D. Giovanni , Mozart), D. Basilio (Il Barbiere di Siviglia, Rossini), Zaccaria (Nabuco, Verdi), Banco (Macbeth, Verdi), Ferrando (Trovatore, Verdi), Re (Aida Verdi), Colline (La Bohème, Puccini), Oroveso (Norma, Bellini), D. Magnifico (La Cenerentola Rossini), Le Comte Des Grieux (Manon, J. Massenet, Goffredo (Il Pirata, Bellini), Tom (Un ballo in maschera, Verdi), Sprecher (Zauberflöte, Mozart)

Ha treballat amb Kent Nagano, Ivor Bolton, Daniel Oren, Harry Bicket, Christopher Hogwood, Antoni Ros-Marbà, Victor-Pablo Pérez, Patrick Fournillier, Yutaka Sado, Renato Palumbo, entre altres.

Ha format part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana sota la direcció de Jordi Casas, on ha realitzat diferents col·laboracions com a solista.





RICARDO ESTRADA / PIANISTA

Actualment és un dels acompanyants de veus més reconeguts del panorama nacional.

Ha ofert concerts a Espanya, Itàlia, Anglaterra, França, Bèlgica, Holanda, Àustria, Grècia, Panamà, Cuba, Emirats Àrabs, Japó, Andorra; treballant al costat de cantants de la rellevància de Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Celso Albelo, Isabel Rey, Carlos Alvarez, Jose Manuel Zapata, Inva Mula, Carlo Colombara, Angeles Blanques, Anita Rachesvili, PrettyYende, Aylin Perez, Katerina Tretyakova, Norma Fantini, Lucio Gallo , Joan Pons, PaataBurchuladze, etc.

Ha participat en clases magistrals de mestres com Raquel Pierotti, Elisabetta Fiorillo, Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Jayne Casselman, Tomas Tomasson, Isabel Penagos, Luis Giron May, etc.

És pianista oficial dels concursos internacionals de cant Francesc Viñas de Barcelona, ​​Montserrat Caballé de Saragossa, Jaume Aragall de Sabadell i Rivelas de Ciudad de Panama. Així mateix ha participat en els concursos Operalia, As.Li.Co., Amsterdam i en qualitat de jurat en el de Logronyo i en el de Juventudes Musicales d'Espanya.

Ha col·laborat amb diversos Teatres d'Opera d'Europa com Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona o el Teatre d'Òpera de Palma de Mallorca. Ha participat en Festivals com el de Santander o Castell de Perelada i ha tocat és sales emblemàtiques com Wiener Konzerthaus, Bridgewater Hall de Manchester, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​Palau de la Música de Barcelona o Thessaloniki Opera Theater.
És director del Centre d'Estudis Musicals "a tempo" de Barcelona i del Barcelona Opera Studio per a joves cantants.



PROGRAMA


LE NOZZE DI FIGARO........... MOZART
Cinque, dieci...
Deh vieni non tardar
Aprite un po´quegli occhi


DON GIOVANNI.............. MOZART
Ah, chi mi dice mai
Madamina
Là cidarem la mano


===============================

FAUST................. GOUNOD
Air des bijoux
Serenata
Scena Église


LA BOHÈME............ PUCCINI

Quando me´n vo 
IL BARBIERE DI SIVIGLIA...........ROSSINI
La calunnia
ELISIR D´AMORE....... DONIZETTI
Quanto amore